diumenge, 3 de maig del 2015

Carta d'agraïments publicada al diari


IV Setmana de la Terra a l’IES Xarc

Un any més hem celebrat al nostre centre la Setmana de la Terra, uns dies dedicats al patrimoni natural, històric i cultural d’Eivissa; un patrimoni que, malauradament, cada dia està més malmès. No corren bons temps per al nostre territori, la nostra mar, la nostra llengua... Cal fer moltes reflexions sobre el llegat que hem heretat i el que en fem, sobre la responsabilitat que tenim cada un de nosaltres perquè no es perdi. Que els joves, que són el futur, el coneguin i aprenguin a estimar-se’l és el primer pas. Amb aquestes línies vull donar les gràcies a totes les persones que, desinteressadament, han  vingut a compartir amb nosaltres els seus coneixements i el seu amor per aquest llegat. 

Gràcies a en Toni Càsens de Sant Mateu, en Toni Caramunt i  en Juanjo de Can Rei de Sant Miquel per venir a omplir el nostre centre de bruls de corn i rialles. Gràcies a en Juan Carlos Rosselló per ensenyar-nos com es fa un bon uc i a ser un bon verro. Gràcies a n’Ana Planells, sempre tan disposta a venir, per animar l’institut amb els seus cans eivissencs. 

Gràcies a en Toni Manonelles, col·laborador incondicional, per venir a explicar-nos com es festejava abans, sense Whatsapp ni Facebook; a en Pep Saliner, per venir, sempre tan generós, a ensenyar-nos a tirar amb bassetja i a en Juanjo Serra per regalar als nostres alumnes l’experiència del seu Repte blau i, sobretot, els ingredients que es necessiten per assolir un somni. Gràcies a na Fanny Tur, per acollir-nos a l’Arxiu Històric d’Eivissa i mostrar-nos les seues joies. També per venir a l’institut a parlar-nos de n’Isidor Macabich i de l’Eivissa antiga. Cal que els adults fem una bona reflexió quan adolescents que ho tenen tot ens diuen que els hauria agradat viure en una Eivissa com aquella, “amb tants arbres, sense tant de ciment”.

Moltes gràcies a la directiva del centre i a tot el professorat que s’ha implicat en l’organització de la Setmana. Gràcies a la seua feina hem pogut vestir-nos i menjar com els antics romans, aprendre a reconèixer les espècies vegetals autòctones, conèixer la vida dels filòsofs que han viscut a Eivissa, esmorzar amb producte local i ecològic, saber més coses de sa Conillera, comptar amb un arbre amb herbari virtual, assaborir el gust d’altres cultures... Un agraïment particular a Laura Marí, Conchi Iglesias, Toni Guasch, Lídia Riera, i als nostres conserges Edgar i Enrique.

Es mereixen un agraïment molt especial en Dani Roig, na Celia Ferrer, na Paula Sánchez, na Núria Atienza i na Maria, en Pere i en Vicent Domínguez que han dedicat tantes hores a ensenyar a ballar pagès als seus companys, que han muntat una paradeta fantàstica i que han animat els patis amb els seus balls. Visca les ganes i il·lusió que hi han posat!  També els lectors i músics que participaren en la lectura poètica dedicada a en Marià Villangómez; el presentador de l’acte, en Marcel Cabello; la nostra DJ resident, la DJ Glows;  i els músics de la casa que ens oferiren un gran concert el dia de Sant Jordi. Gràcies a en Ricard Sempere, el seu director musical. També al grup de Diver 1 per fer-ne el seguiment fotogràfic i tècnic.  

Moltes gràcies a l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, a l’APIMA del centre, a l’Institut d’Estudis Eivissencs per la seua col·laboració, i a Can Rich, Can Miquel Guasch i Sa Pagesa pels seus productes de la terra.

Per últim, gràcies al Periódico de Ibiza per dedicar-nos unes pàgines al seu diari.
Que l’amor per aquesta terra nostra duri molts anys!

Meritxell Rius, professora de l’IES Xarc


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada